Založ si blog

Čo je to dobro? Kto pozná správnu odpoveď?

Dobro je protipólom zla. Mnohí si myslia, že konajú dobro a predsa majú v živote starosti trápenia a bolesti. Nechápu, ako je to možné, lebo sami za seba vedia, že predsa nerobia nič zlé, ale konajú len „Dobro“. Zlo vraj vytvárajú vždy tí druhí a ak by sme sa spýtali „tých druhých“ tvrdili by to isté a tak by sme nenašli jediného vinníka a strojcu toho marazmu, ktorý je dnes na Zemi.

Úskalie tohto veľkého omylu človeka i ľudstva spočíva v tom, že kvalitu Dobra a hranice Dobra si nastavil človek vo svojom zúženom myslení sám a nikdy sa vážne nepýtal Tvorcu všetkého života v nás a okolo nás, „aké to je a aké to má byť“, či ideme správne, alebo chybujeme. Ruku na srdce – Kto z nás sa dnes pýta týmto spôsobom a dôverne sa obracia s prosbou o odpoveď k svojmu Stvoriteľovi? Ušetrime si odpoveď.

Dostali sme život ako Dar, no nevieme s ním správne hospodáriť, pretože sme si vymysleli vlastné „dobrá“ a nedbali sme na Hlas Toho, ktorý nám tu zanechal jasne nastavené Pravidlá života, ktoré ľudstvo do dnešných dní v jeho väčšinovej časti ignorovalo.

Dobro nie je žiadne náboženstvo, dobro nie je idea, náuka, žiadna ezoterika, dobro nie je ani bezbrehé pátranie po našej minulosti, dobro nie je ani veda a ani všetky schopnosti ľudstva dokopy. Dobro je pre človeka Darom od Stvoriteľa a vzniká výhradne pri plnení povinností človeka voči svojmu Tvorcovi. Lebo nemáme len práva, ale máme predovšetkým povinnosti.

Dobro znamená to isté, ako byť dobrým. Človek nemôže byť Dobro, ale môže byť dobrým. Byť dobrým však človek môže byť výhradne plnením Božích zákonov. Dobro je prirodzeným dôsledkom plnenia Božích zákonov a nijako inak nemôže vzniknúť Dobro. NIKDY.

Byť dobrým, tiež znamená byť človekom hodným všetkých Darov a Milostí Tvorcu sveta. On to všetko múdro zariadil, teda aj všetky naše podmienky k životu.

Radostne sa vradiť do systému, do Pravidiel života nastavených našim Stvoriteľom, nie je ale žiadne otroctvo, naopak, prináša to človeku len blaženosť, lebo súznie a žije v rytme s celým Božím Stvorením a so všetkými bytosťami v ňom.

Otrokom je ale každý človek, ktorý sa nechce duchovne vzdelávať a vyvíjať, ktorý nechce pracovať na sebe a ktorý nechce byť deň po dni lepším človekom.

Otrokom je vždy človek bez Poznania.

Lebo tam, kde nie je v človeku rozvíjajúce sa Poznanie, tam zákonite prevláda v človeku nevedomosť a kde je nevedomosť, tam je i zlo, temno.

Dôsledkom nedostatku pravého duchovného Poznania je zákonite nevedomosť a naopak, každá poctivá snaha človeka získať pravé Poznanie o živote, z neho doslova vytláča nevedomosť a tým aj jeho chybovosť, lebo človek vyzbrojený správnym Poznaním, je okrem iného správne vyzbrojený do každej životnej situácie, lebo takýto človek vie, čo má v danej chvíli konať, aby opretím sa o Božie Pravidlá života konal skutočné Dobro. Lebo je viac ako isté, že bez tohto Poznania, by musel konať zlo, iná možnosť pre človeka nejestvuje.

Čo je teda dobré?

Dobré je všetko, kde človek uplatňuje vo svojej každodennej činnosti a tak aj pretavuje do života BOŽIE ZÁKONY, teda ich nielen pozná, ale aj žije a opiera sa o ne v každej životnej situácii.

Poznať dôsledne a pravdivo Božie zákony, je možné iba jediným spôsobom. Skrze ucelenú Pravdu, zakotvenú na Zemi zasľúbeným Duchom Pravdy, ktorého príchod nám zvestoval už Syn Boží Ježiš, pri svojej pozemskej púti, ktorú možno právom nazvať aktom záchrany pre celé pozemské ľudstvo.

Boli tu aj proroci a povolaní, prinášajúci od Stvoriteľa Pravdu čiastkovú, prinášajúci žiariace klenoty z tohoto Žriedla života, no ich hlas bol napokon vždy umlčaný a nimi prinesené hodnoty časom úplne prekrútené.

Preto musel prísť Ježiš, ako Posol priamo od Boha Stvoriteľa, ktorý bol a je časťou Stvoriteľa. Ak by neprišiel Syn Boží Ježiš so svojim Posolstvom Lásky, Duch Pravdy s Posolstvom Božej Spravodlivosti by v dnešnej epoche ľudstva našiel na Zemi už len mŕtve duchovné bytosti a každá zmena a náprava k lepšiemu, by bola nemožná.

Súčasné Posolstvo, Posolstvo Pravdy a Spravodlivosti, prinesené Duchom Pravdy, doplnilo to prvé Posolstvo Pravdy a Lásky, prinesenée Ježišom a tým mohol Stvoriteľ skrze svojich Synov zakotviť na Zemi pre človeka UCELENÉ Poznanie Pravdy, v ktorej majú svoje zakotvenie všetky Pravidlá života, všetky Božie, duchovné a prírodné Zákony. To preto, lebo Pravda Božia je Podstatou sveta.

Je Zdrojom nevyčerpateľnej Sily a Poznania a každý, kto našiel Cestu k Prvade a vedome z nej čerpá i Silu i Poznanie, môže konať skutočné Dobro, pretože iné pre neho ani nie je možné.

Takýto človek už na Zemi zažíva blaženosť, lebo vidí do súvislostí celého Diela Božieho Stvorenia a vidí aj svoje miesto v tomto súkolesí Veľkého Diania a tým pádom sa stáva aj pokorným, pretože sa v blaženosti skláňa pred toľkou Božou Múdrosťou.

Učiť sa Múdrosti, znamená učiť sa žiť život podľa Pravidiel života a jedine z takéhoto svojho „nastavenia“, môže človek aj konať Dobro.

Toto učenie sa zároveň „cibrí charakter“ a vedie človeka k spravodlivému a cnostnému životu.

Byť dobrým, teda znamená byť poslušným pri plnení Stvoriteľom nastavených Pravidiel života a vtedy sa človek vyvíja duchovne i pozemsky správne, v Zákone dávania a brania, v Zákone rovnováhy. Spätne sa mu dostáva tej pravej blaženosti do jeho každodenného pôsobenia.

Blažený je človek, ktorý vedome túži po poznaní Pravdy Božej, ktorý Ju hľadá a ktorý v sebe uchoval aspoň tú najzákladnejšiu mieru pravého človečenstva.

Takýto človek bezpochyby dosiahne tohto Veľkého spojenia so Stvoriteľom skrze Pravdu a takto prebudený a Poznaním osvietený človek je schopný znovuzrodiť sa na duchu a prejsť bez pochybností do Novej doby na Zemi, ktorá na nej onedlho rozkvitne do Božej nádhery.

Odlesk Raja na Zemi, Ríša mieru a pokoja, je určená pre Nové ľudské pokolenie na Zemi.

Konať Dobro, teda učiť sa poznávať a plniť Božie Pravidlá života, sa preto viac ako oplatí…

 

Tak vám treba, lekári! Budeme si vychutnávať vaše postupné vyhadzovy a týka sa to aj ostatných odborníkov!

Blížiace sa zmeny, ktoré sa na Zemi ešte nikdy neudiali! /Časť I. /

05.01.2022

Slobodná vôľa človeka, ako ju poznáme dnes, na dlhú dobu zanikne! Doba, ktorá je tesne pred nami, prinesie na planéte Zem nepredstaviteľné prevraty. Najviac však bude postihnutý človek, pretože utrpí dosť výrazne jeho slobodná vôľa. V tomto smere dôjde k prevratným zmenám a to až do takej miery, že čokoľvek falošné, zlé, každému človeku privodí okamžité [...]

Mimoriadna správa: Aktuálne je Celosvetový výpadok facebooku, messengeru a ďalších aplikácií!

04.10.2021

Facebook momentálne čelí najväčšiemu výpadku svojich servrov v jeho doterajšej histórii! Nikto nevie čo sa deje, zrejme len zainteresovaní. Je veľmi pravdepodobné, že sa jedná o cielený útok na tohoto virtuálneho komunikačného giganta. Podľa hlásení Downdetectoru je problém celosvetový. Na výpadok upozorňujú ľudia naprieč Európou, Spojenými štátmi aj Áziou. [...]

Mimoriadne správy! Čierny štvrtok pre Slovensko! Pápežom dovezené temno sa zhmotňuje! Je žiadúca urýchlená pomoc ulice!

17.09.2021

– TEMNO, prinesené na Slovensko Pápežom sa zhmotňuje a nabralo na sile! – Boj medzi Spravodlivosťou a nespravodlivosťou na Slovensku! – Slovensko smeruje k totálnej anarchii v silových a kontrolných zložkách! – Po dobrých vyhliadkách nedávnych dní prišiel ČIERNY ŠTVRTOK pre Slovensko! – Ľudia by mali vyjsť okamžite do ulíc, pretože táto VLÁDA [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 529716x
Priemerná čítanosť článkov: 13940x

Autor blogu

Kategórie