Založ si blog

Budeme svedkami veľkých, prevratných udalostí na Zemi! Slovami Jána Krstiteľa: „Čiňte pokánie, lebo sa priblížilo Kráľovstvo Nebeské! „

Čakajú nás veľké spoločenské prevraty a zmeny, no predovšetkým nás čakajú veľké prevraty na poli ducha a to v rozsahu, aké sa na Zemi ešte nikdy neudiali!

Ak sa ľudstvo nespamätá a ak sa aj naša spoločnosť nezačne vzdelávať v otázkach kardinálneho významu, nikdy potom nemôžeme počítať so skutočným vývojom a pokrokom.

Vývoj, všeobecný rozmach duchovných a duševných síl človeka, spolu s rozumovým a technickým pokrokom, spočíva v našom predurčení. Je zakotvený v našich schopnostiach a danostiach, je úzko prepojený s našou duchovnou podstatou.

Len pohyb vpred a správnym smerom predstavuje v skutočnosti vývoj a vývoj je vo všetkom, čo nás obklopuje. Niet stagnácie a nečinnosti, nijaká vec vo vesmíre NIKDY nebola statická a nikdy nezotrvala na jednom mieste.

Vo všetkom je pohyb, pretože pohyb, je základným Zákonom Stvorenia!

Vývoj a pokrok však musí byť v prvom rade v otázkach nášho pôvodu – kto sme, prečo sme tu a práve tu a kam smerujeme.

Narodili sme sa v regióne, kde je dominantné Kresťanstvo, ako vierouka a ako náboženstvo o živote, v rovine morálnych a etických hodnôt.

Lenže v súčasnosti je 99% kresťanov v otázke viery tak zaostalých, že pojem živá a mŕtva viera splynul v jedno, v akýsi neurčitý obraz, pri ktorom vystupuje do popredia to jediné – „ja som správny veriaci, škodu robia tí druhí!“

Táto „pravovernosť“ je dôsledkom duchovnej zaostalosti, strnulosti a nepohyblivosti, pretože duchovným pohybom by nutne musel tento „handycap“ zakrnieť a rozplynul by sa vo víre činorodého, Bohom chceného života človeka.

Sme očividne a zjavne duchovne zaostalí!

Práve táto duchovná zaostalosť, je pôvodcom všetkého zla na Zemi!

Zlo, šíriace sa po celej Zemi, v podobe politických a spoločenských otrasov a zmien, sa tu zakorenilo len preto, lebo všetky náboženstvá, teda nielen kresťanstvo, žijú v jednej veľkej lži, ilúzii, zahalenej do pláštika moci, pýchy a ovládania iných.

O skutočnej viere v Boha pritom nemôže byť ani reči, lebo ak by to bolo naopak, tak na Zemi, by už dnes, musel byť odlesk Raja!

Ľudstvo ako celok, je v otázke živej, skutočnej viery v „nadprirodzeno“ zaostalé a na tak fatálnom stupni duchovnej degenerácie, že už len tie najväčšie otrasy môžu priniesť vyslobodenie pre niektorých, ktorým v srdci celkom nezhasla iskra Ducha, Dar, ktorý každý duchovný tvor dostal od svojho Stvoriteľa, na počiatku svojej cesty.

Ak je človek zaostalý mentálne, zasiahne ho táto skutočnosť prevažne v pozemských pomeroch. Tie obmedzenia sú rôznorodé, ale zjavné a vždy individuálne od prípadu k prípadu.

Mentálna zaostalosť potláča v človeku schopnosť zdravého úsudku, logického myslenia, videnie reality v objektívnych súvislostiach a mnoho ďalšieho. Človek s takouto diagnózou sa potom nevie naplno uplatniť v pracovnej činnosti, v osobnom či rodinnom živote, ani celkovo v spoločnosti, pretože tento handycap mu znemožňuje rozmach jeho mentálnej sily, ako i celkovej životnej vitality.

Pokiaľ je však človek zaostalý vo svojom duševnom a duchovnom vývoji, ako to môžeme vnímať dnes po celej Zemi, tak to prináša nedozierne škody do celkového vývoja ľudstva. Jedná sa o škody takého rozsahu, že absencia týchto znalostí nakoniec môže priviesť celé ľudstvo k totálnemu vyhubeniu a sebazničeniu.

Absencia skutočných hodnôt, ktoré sú piliermi zdravého života na Zemi, priviedla ľudstvo dnes, ako celok, na pokraj priepasti!

Preveďme si to na drobné – ak má krajina špatných politikov, tak je to len preto, že väčšina národa, je mentálne na úrovni tohto politického dna.

Je to zákonitý dej, nevyvratiteľný fakt, svedčiaci o celkovej úrovni národa v oblasti rozumovej, duševnej i duchovnej.

Tento priamo úmerný vzťah, v otázke vnútorných, ľudských kvalít, medzi elitou národa a zvyškom národa, je plne zákonitý dej a aj z tohto dôvodu ho rozpoznali i všetci velikáni nielen nášho národa, ale i ostatných národov po celej Zemi.

Pokiaľ nezmeníme stav svojej mysle, svoje postoje a stupeň Poznania k vyššiemu, budeme znova a znova vytvárať rovnaký svet, s rovnakými chybami, možno len v inom šate, čo napokon vyústi znova len do kolapsu spoločnosti, v akom sa nachádzame i dnes.

Treba sa urýchlene zmeniť zvnútra, k stupňu pravého človečenstva a to sa dá dosiahnuť jedine, skrze Poznanie Pravdy.

Známy ruský spisovateľ Lev Nikolajevič Tolstoj k tomuto procesu obnovy spoločnosti povedal:

„Každý chce napraviť ľudstvo, ale nikoho nenapadne, že by mal začať u seba“

Podobne hlboko a krásne to vystihol aj velikán nášho národa M.R.Štefánik, keď povedal:

 „Nech každý z nás je dnes lepší, ako bol včera a vlasť naša bude veľká a slávna.“

Ľudovít Štúr sa v tejto súvislosti vyslovil tak trefne, že to muselo byť až nápadné, čo tým chcel odkázať svojmu národu:

„Nielen vlády sú zlé, ale aj ľud je často skazený, a vlády len odrážajú jeho kvality.“

Kňaz Ján Maliarik šiel vo svojom vhľade ešte ďalej, keď okrem pomenovania tejto priamej súvislosti, medzi elitou národa a zvyškom národa, jasne zadefinoval aj spôsob, akým je možné dosiahnuť ozdravenie národa a spoločnosti, keď povedal :

„Bez mravnej očisty niet skutočného pokroku a nijakého pravého povznesenia!“

Neuveriteľne vystihnutá podstata od tohto Slovenského velikána, ktorý pre väčšinu národa upadol už takmer do zabudnutia!

Jeho rovesníkom, no v inom národe, bol veľký Mahátmá Gándhí, ktorý si túto vývojovú problematiku národa ako celku, tiež zreteľne uvedomoval, čo spodobnil množstvom cenných výrokov, medzi ktorých nepochybne patrí aj jeho výrok v podobnom duchu, ako to povedal Ján Maliarik:

„Pochopenie Pravdy, je spojené s procesom mravného sebazdokonaľovania.“

Bolo by preto veľmi nemiestne, ak by ktokoľvek chcel na tomto fakte spochybniť jeho obsah, skrátka, za politikov, akých máme, sa síce môžeme hanbiť, ale my sami nie sme iní, než sú oni!

Ba mnohí sme ešte horší a dokonca i podlejší!

Oni majú možnosť kradnúť a podvádzať vo veľkom, klamať a manipulovať, tiež poškodzovať a práve preto, že to robia vo veľkom, je to tak vypuklé a zjavné pre nás všetkých.

No málokto si však už uvedomuje, že my sami sa vo svojom rodinnom i pracovnom živote nesprávame inak. Máme len menšie možnosti v prejavoch týchto ľudských pokleskov, no akonáhle by sme my sami dostali do rúk „moc“, ktorú majú naši politici, tak je viac ako isté, že by sme boli postupom času v opojení moci rovnako vypočítaví a zákerní, ako sú oni, ktorým to tak pokrytecky vyčítame!

To biblické „Vidíš triesku v oku svojho blížneho, ale brvno vo svojom oku nevidíš!“ je dnes aktuálnejšie viac, ako kedykoľvek v minulosti!

Preto ak sa my sami, všetci do jedného nespamätáme, ak sa ľudstvo ako celok nespamätá a nezačne sa vzdelávať v otázkach kardinálneho významu, nikdy nemôžeme počítať s pokrokom a zdravým vývojom spoločnosti.

Mnohí veriaci prijali príliš plytko a povrchne biblické slová „Modli sa a pracuj!“, lenže to najdôležitejšie z nich, záver tejto hodnotnej myšlienky, už odsunuli bokom, čím ochudobnili svoj život o to najcennejšie, o svoj vlastný duchovný vývoj. Slová „Modli sa a pracuj, PRACUJ NA SEBE SAMOM!“ treba vnímať komplexne a nevyberať si z týchto hodnotných poučiek len to, čo sa nám práve hodí!

To znamená, každý deň tvrdo pracovať na sebe, teda byť lepším. Byť lepším však neznamená nič iné, ako sa učiť zodpovedne rešpektovať zákony skutočného Majiteľa tejto Zeme.

Poznať Jeho pravidlá a rešpektovať ich!

Zem a celý vesmír patrí Bohu a nie človeku. Stvoriteľ postavil tento Vesmírny príbytok pre svoje tvorstvo, aby v ňom dozrievali a vyvíjali sa k svojmu predurčeniu.

To predurčenie je však dané Stvoriteľom a človek na tom nikdy nič nedokáže zmeniť a ani nezmení, pretože len Stvoriteľ vie, čo je pre nás najlepšie a najprospešnejšie. Človek sa len môže vradiť do tohto predurčenia a vyvíjať sa ako tvor vo Stvorení v prospech ostatných, alebo bude rušiteľom tohto vývoja, pričom musí počítať, že z tohto Božieho Stvorenia, Božieho príbytku, bude nakoniec vylúčený. Nie pre pomstu Stvoriteľa, ale preto, že to človek sám tak chcel a sám si vybral cestu skazy!

Preto ak sa človek voči tomuto Zámeru Stvoriteľa vzoprie tak, ako sa to deje dnes po celej Zemi, ľudstvo si ako celok „narazí nos“. A práve dnes stojíme na prahu Veľkého zúčtovania, ktoré je biblicky známe ako Posledný Súd!

Nikto z nás, by ste už nemali premeškať v zbytočnostiach ani minútu drahocenného času, ktorý na nutnú zmenu seba samých ešte máme.

Začnime už konečne zdravo uvažovať nad svojimi životmi, pretože „hodina zúčtovania“, čas skladania účtov, je doslova predo dvermi!

 

Blížiace sa zmeny, ktoré sa na Zemi ešte nikdy neudiali! /Časť I. /

05.01.2022

Slobodná vôľa človeka, ako ju poznáme dnes, na dlhú dobu zanikne! Doba, ktorá je tesne pred nami, prinesie na planéte Zem nepredstaviteľné prevraty. Najviac však bude postihnutý človek, pretože utrpí dosť výrazne jeho slobodná vôľa. V tomto smere dôjde k prevratným zmenám a to až do takej miery, že čokoľvek falošné, zlé, každému človeku privodí okamžité [...]

Mimoriadna správa: Aktuálne je Celosvetový výpadok facebooku, messengeru a ďalších aplikácií!

04.10.2021

Facebook momentálne čelí najväčšiemu výpadku svojich servrov v jeho doterajšej histórii! Nikto nevie čo sa deje, zrejme len zainteresovaní. Je veľmi pravdepodobné, že sa jedná o cielený útok na tohoto virtuálneho komunikačného giganta. Podľa hlásení Downdetectoru je problém celosvetový. Na výpadok upozorňujú ľudia naprieč Európou, Spojenými štátmi aj Áziou. [...]

Mimoriadne správy! Čierny štvrtok pre Slovensko! Pápežom dovezené temno sa zhmotňuje! Je žiadúca urýchlená pomoc ulice!

17.09.2021

– TEMNO, prinesené na Slovensko Pápežom sa zhmotňuje a nabralo na sile! – Boj medzi Spravodlivosťou a nespravodlivosťou na Slovensku! – Slovensko smeruje k totálnej anarchii v silových a kontrolných zložkách! – Po dobrých vyhliadkách nedávnych dní prišiel ČIERNY ŠTVRTOK pre Slovensko! – Ľudia by mali vyjsť okamžite do ulíc, pretože táto VLÁDA [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 529715x
Priemerná čítanosť článkov: 13940x

Autor blogu

Kategórie