Naliehavá správa! COVID-19, pravdepodobne prepukne do apokalyptických rozmerov!

11. marca 2020, oris, Nezaradené

Čaká nás skutočná Apokalypsa? Koronavírus s odborným označením COVID-19, má znaky prerásť do rozsiahlej celosvetovej pandémie, pričom výrazne postihnutou oblasťou, bude práve Európsky kontinent.

 

Doplnenie blogu:

Pôvodne som chcel doplniť tento blog o témy, avizované v jeho úvodnej časti. Situácia sa však za tých pár dní veľmi výrazne zmenila a posunula, aj z dôvodov prísnych vládnych nariadení a dnes už každý vidí, aké veľké potencionálne nebezpečenstvo spočíva v možných následkoch tejto pandémie, útočiacej v súčasnosti najmä na našu európsku populáciu.

Na Slovensku je situácia v danom smere nebezpečná. Ako sa ukazuje, najväčší problém robia priemernému Slovákovi predovšetkým disciplína a ostražitosť, nutne potrebné k tomu, aby sa človek v takejto situácii zachoval prevenčne zodpovedne a aj efektívne.

Treba si uvedomiť, že pokiaľ sa budeme v tejto, pre nás úplne novej a neštandartnej situácii správať zodpovedne a „prepneme“ svoje životy na čas do tzv. karanténneho režimu, nemusia sa ani zďaleka naplniť tie čierne scenáre, ktoré i obyvateľom Slovenska hrozia.

Rozhodujúce budú nasledujúce dva týždne, ktoré sú pred nami a hlavne úvod budúceho týždňa nám veľa napovie.

Podľa vývoja udalostí na Slovensku, v súvislosti s COVIDOM – 19 v najbližších dňoch, sa s najväčšou pravdepodobnosťou naznačí celkový priebeh pandémie v našom regióne, pre najbližšie týždne a možno i mesiace dopredu.

Vrásky na „čelách kompetentných“, ale aj tých, ktorí vnímajú širšie súvislosti problému, robí celková veľká nedisciplinovanosť národa, súvisiaca so zakorenenou ľahkovážnosťou k životu ako takému a celkovou povrchnosťou myslenia drvivej väčšiny ľudí.

Také excesy, ako deň po vyhlásení mimoriadnej situácie v krajine, kedy sa po nariadených „chrípkových prázdninách“, s cieľom zachovať prísnu karanténu, presunú tisíce obyvateľov Slovenska do turistických horských stredísk, alebo po príchode mnohých Slovákov, pracujúcich v zahraničí, voľne sa pohybujúcich po námestiach, baroch, obchodoch a uliciach, ktorí mali byť bezpodmienečne po príchode usadení do karantény, sú neprípustné a tak fatálne nebezpečné, ako sa to napokon stalo aj v susednej dedine, kde je už z vyššie uvedeného titulu ohlásený prvý prípad nakazenia COVIDOM – 19, v našej oblasti.

Pokiaľ sa nám toto podarí dosiahnuť, ako i všetky hygienické a spoločenské opatrenia, tak je viac ako pravdepodobné, že sa nás tento vírus dotkne len veľmi okrajovo a dokonca na Slovensku nemusí v tejto súvislosti byť ani jediný taký prípad, ktorý bude mať smrteľný priebeh. Skôr sa však obávam, že z vyššie uvedených reálií, budú takéto „čísla“, len naše zbožné priania.

Čo sa týka celoeurópskeho a svetového dopadu tejto udalosti, je možných niekoľko scenárov, od tých najmenej závažných, až po tie najčiernejšie a pravdepodobne budú aj odhalené závažné skutočnosti a fakty, týkajúce sa úmyselného naočkovania tohto smrteľného vírusu, do centrálnej oblasti Číny, na sklonku minulého roka.

Dôvody sú ekonomické a spadajú do „kompetencií“ vysoko sofistikovaných politických hier svetových „elít“.

Dnes už, zdá sa, niet najmenších pochýb o oprávnenosti týchto tvrdení…

Celkom na záver, prajem všetkým zodpovedným Slovákom, aby prešli bez ujmy na zdraví, týmto náročným obdobím.

Našim spoločným krédom, pre najbližšie dni, nech je disciplína, dôslednosť a rozvaha…

 

Odporúčam tiež prečítať si v tejto súvislosti, nasledujúci závažný a varovný blog, zverejnený už  5. januára tohto roku:

 

MIMORIADNA SPRÁVA! Rokom 2020, začína veľké obdobie zmien, na planéte Zem! POSOLSTVO pre výnimočný rok 2020! Nad obsahom nasledujúceho článku, by sa mal v hlbokej vážnosti, zamyslieť každý jeho čitateľ.